밀순새싹

밀싹의 영양성분 비교

정만호 2014. 2. 7. 19:56

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  • 채소명 중량
    (gr)
    단백질
    (gr)
    섬유질
    (gr)
    칼슘
    (mg)
    비타민A
    (IU)
    철분
    (mg)
    셀레늄
    (mcg)
    마그네슘
    (mg)
    칼륨
    (mg)
    밀순새싹(탈수) 100 25.0 17.0 515 66,080 57.1 99.7 197.5 1,425
    비트(생) 100 1.7 0.8 17 22 0.7 - 23.3 339
    상추(생) 100 1.3 0.5 35 967 2.1 - 9.0 264
    브로콜리(생) 100 3.6 1.5 103 2,500 1.1 - 24.0 382
    싹양배추(생) 100 4.9 1.6 36 550 1.5 - 29.0 390
    양배추(생) 100 0.9 0.8 34 90 0.3 1.5 13.0 163
    꽃양배추(생) 100 2.7 1.0 25 60 1.1 0.7 24.0 295
    샐러리(생) 100 0.9 0.6 39 266 0.3 - 21.6 39
    콜라트양배추(생) 100 3.6 0.9 401 6,500 1.0 - 57.0 401
    옥수수(생) 100 3.2 0.7 163 396 3.0 - 20.0 163
    크레스(생) 100 3.0 1.0 610 9,300 1.0 - 12.0 610
    오이(생) 100 0.9 0.6 25 245 1.1 0.1 11.2 158
    가지(생) 100 1.2 0.9 12 10 0.7 - 16.0 214
    엔디브(생) 100 1.8 0.9 82 3,000 1.8 0.2 10.0 294
    풋고추(생) 100 1.3 1.4 9 425 0.8 0.6 37.0 318
    케일(생) 100 4.2 1.3 179 8,900 0.5 - 37.0 318
    양송이(생) 100 2.7 0.8 6 5 0.8 12.0 41.0 249
    아욱(생) 100 2.4 1.0 249 520 0.6 - 41.0 249
    양파(생) 100 1.5 0.6 27 41 0.5 1.5 11.8 155
    양방풍나물(생) 100 1.7 2.0 50 30 0.7 - 32.0 541
    완두(생) 100 6.3 2.0 26 632 1.9 - 34.5 311
    감자(생) 100 2.2 0.8 7 5 0.6 - - 409
    무우(생) 100 1.0 0.7 28 5 1.0 4.2 14.0 290
    시금치(생) 100 3.5 0.6 97 8,109 3.2 - 80.0 471
    고구마(구운것) 100 1.6 1.2 31 3,400 0.7 - - 233
    토마토(생) 100 1.1 0.5 16 905 0.6 0.5 14.1 245
    순무(생) 100 1.0 0.8 38 5 0.5 0.6 18.8 261
    SOURCES : NUTRITIONAL ALMANAC and pudlished scientific papers on cereal grass by Dr. George Kohler and others.